Lesaanbod

Privé en Duo zangles

Inhoud zangles
Tijdens de zangles zal de leerling beginnen met inzingen. Op die manier is de stem goed opgewarmd, en wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de stem. Daarna wordt er het grootste gedeelte van de les gewerkt aan een nummer dat de leerling zelf of samen met de docente heeft uitgezocht.

Tijdens de zangles leert de leerling op een gezonde manier zijn of haar stem te gebruiken doormiddel van een goede zangtechniek. Er wordt onder andere gewerkt aan houding, ademhaling, ademsteun, intonatie, timing, uitspraak, klank, tekstinterpretatie, improvisatie en performance.

Naast de zanglessen word er minimaal één keer per jaar een optreden voor de leerlingen georganiseerd of er wordt een mooie opnamen tijdens de zangles gemaakt!

Overige info
De minimumleeftijd is 8 jaar en de zanglessen zijn geschikt voor beginners tot en met gevorderden. De leerling hoeft geen noten te kunnen lezen om de zanglessen te volgen. Ook zijn de zanglessen zeer geschikt als voorbereiding voor het conservatorium, andere muziekopleidingen en audities.

Er kan gekozen worden uit privé-les en duo-les. De lessen duren 45 minuten en vinden plaats op maandag, dinsdag en woensdag bij de docente thuis in (Kerk en Zanen) Alphen a/d Rijn.

Neem het volgende mee naar de les:

  • songtekst
  • muziek (mp3-speler/usb-stick/akkoordschema). Wanneer het nummer op YouTube te vinden is, kan het nummer ook op de computer in de zangles worden afgespeeld.

Mountain View

Workshops

Er worden regelmatig diverse workshops gegeven zoals:

  • Zangtechniek I
  • Zangtechniek II
  • Meerstemmig zingen
  • Piano begeleiding voor vocalisten
Houd de nieuwspagina of Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven van de workshops op dit moment.

Het is ook mogelijk om een zangworkshop op maat te boeken voor bijvoorbeeld een zanggroep, band, koor enz. Mail voor een offerte en meer informatie naar zangstudiopauline [at] gmail [dot] com.